De dingen de baas, Kunsthal 45, Den Helder

still uit filmprojectie De houten dingen de baas, te zien op De dingen de baas, Kaat Schulte, z.t., 2016

Zondag 13 maart 2016 opent Felix Rottenberg, kersverse voorzitter van de Amsterdamse Kunstraad, de grote tentoonstelling ‘De dingen de baas’ waar alledaagse dingen centraal staan. alledaagse dingen centraal staan. De tentoonstelling die van 13 maart tot en met 29 mei duurt, vindt plaats in Kunsthal 45 in Den Helder.
Opening: zondag 13 maart vanaf 15.00 uur
De deelnemende kunstenaars zijn: Heike Kati Barath, Merijn Bolink, Niels Broszat, Caroline de Bruijn, Marieke van Diemen, Co van Gasteren, Hinderik de Groot, Frank Halmans, Wilma Kuil, Pieter Kusters, Lynne Leegte, Yentl Oehlenschlager, Jet van Oosten, Peter Redert, Maria Roosen, Kaat Schulte, Bianca Sistermans, Emo Verkerk, C.A. Wertheim en Mirjam de Zeeuw.

De tentoonstelling De dingen de baas is een initiatief van de beeldend kunstenaars, Kaat Schulte en C.A. Wertheim. De dubbelzinnige titel van de tentoonstelling is bedacht door Kaat Schulte en ontleend aan De dingen de baas, een verhaal uit de bundel Sprongen in de branding van Belcampo uit 1950. In dat surrealistische verhaal verlaten de dingen de huizen om de macht te grijpen en een eind te maken aan menselijke wreedheden.
In de expositie De dingen de baas komen alledaagse dingen op een andere manier tot leven; bezield door kunstenaars met persoonlijke angsten, fascinaties en fantasieën.
Schulte en Wertheim maken zelf kunstwerken met en over alledaagse dingen en zij zagen in hun directe omgeving ook veel collega kunstenaars daarmee spannende en ontroerende werken maken. De kunstenaars, die door hen zijn uitgenodigd, werken met allerlei verschillende materialen en technieken in de meest uiteenlopende stijlen. Van olieverfschilderijen, foto’s, collages tot installaties en video’s. Zij hebben allemaal zo hun eigen motieven om stillevens te maken.
Het zal daardoor een heel diverse en spannende tentoonstelling worden.

Adres: Kunsthal 45 Koningstraat 43-45 Den Helder info@kunsthal45.nl www.kunsthal45.nl
Open : donderdag t/m zondag 13.00-17.00 uur