Lola people project

De voormalige Bijlmer Bajes is nu grotendeels AZC. Het deel waar mensen in voorlopige hechtenis zaten, Lola Lik, is  in gebruik voor Nederlandse lessen en als broedplaats. Een week geleden ben ik daar aan een project begonnen met mensen die daar werken, wonen of les krijgen: het Lola people project. In een voormalige cel. In zes andere cellen werken andere kunstenaars, allen lid van de Nederlandse Kring voor Beeldhouwers, die dit geïnitieerd heeft.

Het is een zeer bijzondere plek om te werken.

Daarom nodig ik je uit om langs te komen. A.s. vrijdag om 1700 uur openen we onze cellen. We presenteren dan ons werk-in-uitvoering. Kan je niet komen, maar ben je toch nieuwsgierig: we zijn vanaf die vrijdag tot en met 2 juli elke middag open. Dinsdag 27 juni ben ik er de hele middag.

De ingang van Lola Lik is aan de achterkant van de torens, het AZC-deel. De receptie zit op een hoog. Wij zitten in cellen die nu studiekamers heten, op de 1e verdieping, aan de rechterkant, achter de Burenboulevard.

In het najaar wordt het groepsportret dat ik maak gepresenteerd worden in een Kunstweekend in Lola Lik. De presentatie zag er zo uit:

Groepsportret

 

 

 

Presentatie in Lola Lik
Details individuele objecten van Lola Lik people